Атлетико Мадрид взе първата среща, но Валенсия все още има шанс (видео)


В. Мухарски

Атлетико Мадрид взе първата среща, но Валенсия все още има шанс (видео)

Атлетико Мадрид победи Валенсия с 4:2 в първа полуфинална среща от втория по сила клубен турнир на Стария континент Лига Европа. Домакините поведоха в 18-ата минута. Тогава Арда Туран се пребори за топката с Жорди Алба и Адил Рами, а след това успя да я запази до аутлинията и с помощта на рикошет я подаде към Фалкао, който с глава реализира за 1:0.

След попадението "прилепите" започнаха да търсят попадение и в края на първата част то бе факт. В 45-ата минута Рами засече с глава центриране и отклони към Жонас, който отбеляза за 1:1.

Веднага след почивката "дюшекчиите" бързо стигнаха до нов гол. В 48-ата минута Жоао Миранда с глава реализира за 2:1, а с асистенция се отчете Диего от свободен удар.

Столичани увеличиха аванса си в 54-ата минута Адриан Лопес се възползва от грешка на гостите и нахлу през центъра, навлезе в наказателното поле и премина през Виктор Руис и с удар по земя се разписа за 4:1 за Атлетико. Полследваха пропуски за домакините, като вратарят на Валенсия - Диего Алвеш предотврати сигурни голове.

Все пак в 78-ата минута Фалкао със суперизстрел от пенала, срещнал и горната греда, вкара за 4:1. В добавеното време "прилепите" стигнаха до нов гол, който до известна степен ще запази интригата за реванша. Автор на последното попадение бе Рикардо Коща.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
166