Шустер: Моуриньо държи цялата власт в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Шустер: Моуриньо държи цялата власт в Реал Мадрид

Бившият футболист и треньор на Реал Мадрид Бернд Шустер сподели своите очаквания от предстоящото „Ел Класико". Както е известно, в събота от 21:00 часа българско време двата гранда на испанския футбол ще се срещнат на „Камп Ноу" в среща от 35-я кръг на Примера дивисион. Реал е лидер в класирането с четири точки пред своя исторически съперник и евентуално равенство или победа на „белите" почти сигурно ще гарантира титлата за столичния тим.

Според Шустер, Жозе Моуриньо няма да рискува и ще се опита да открадне едната точка в предстоящия сблъсък.

„Барса и Реал излизат в този мач много изморени, което е напълно нормално. Равенството ще бъде добър резултат за мадридчани, а победата направо ще им донесе титлата. Но аз не мисля, че Моуриньо ще играе за победа, той няма да рискува. Той никога не рискува в такива мачове. Ако Реал изпусне шампионската титла, това ще бъде истински провал за тях", заяви Шустер за COM radio.

„Моуриньо е първият треньор на Реал, който не зависи от резултата. С удоволствие го наблюдавам какво прави на пресконференциите. Лично аз нямам нищо против, че на пресконференциите присъства неговият помощник. Какво толкова е станало, че трябва постоянно да се шуми около това? А още по-малко трябва да се обръща внимание на слуховете за неговото заминаване. Отчитайки организацията вътре в клуба и това, че той държи цялата власт в ръцете си, аз не мисля, че Моуриньо ще си тръгне през лятото", каза още немецът.

 

  Сподели
62