Моуриньо: Наистина съм велик треньор


Н. Гавазов

Моуриньо: Наистина съм велик треньор

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, който както е известно не страда от излишна скромност, оцени своите постижения, а също така определи приблизителният срок на края на своята треньорска кариера. Известният португалски специалист смята, че може пълноценно да работи до 65-70-годишна възраст.

„Не е лесно да говориш за себе си, но поглеждайки към това, което съм постигнал, мога да си дам оценка и тя е, че съм велик треньор. Когато се говори за подобни неща, съществува риск хората да си помислят, че аз съм суетен. Но аз действително постигнах много", заяви Моуриньо за Аudi Magazine.

"Моята любима част от работата са тези два часа, през които продължава играта. Мачът започва, времето върви и ти знаеш, че може да се превърнеш в герой или негодник. Футболът ще продължи да бъде част от живота ми до момента, в който реша, че е време да се откажа. Няма да бъда от тези, които уж се отказват, но не спират да критикуват. Когато дойде денят, в който кажа, че това е последният ми мач, след това ще напусна семейството на футбола", споделя още португалският специалист.

"Мисля, че е по-лесно да се работи в чужбина, отколкото в собствената родина. Освен това, в чуждата страна се учиш да се адаптираш към новата култура и новият образ на мислене. Това е интересно", продължава Моуриньо.

„Аз ще работя още около 20 години. Планирам да завърша кариерата си примерно на 65-70 години. Надявам се след това, че ще мога да се обърна назад и да бъда горд от това, което съм постигнал", признава още наставникът на Реал Мадрид.

 

  Сподели
59