Роналдо рискува да пропусне Ел Класико


Н. Гавазов

Роналдо рискува да пропусне Ел Класико

Съществува реален риск звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо да не вземе участие в предстоящото „Ел Класико", съобщава Daily Record. Тази седмица „белите" посрещат Спортинг Хихон и ще се опитат да направят още една стъпка към титлата. Двубоят е част от 34-я кръг на Примера дивисион, но в него Роналдо трябва да бъде много внимателен, ако иска да вземе участие в големия сблъсък на испанския футбол, който ще се състои на 21 април.

Работата е в това, че португалецът е само на един картон от това да бъде дисквалифициран и ако това се случи в двубоя срещу астурийците този уикенд, той ще пропусне следващият двубой от Примера дивисион, което е точно срещу конкурента за титлата Барселона.

В снощният мач с Атлетико Роналдо изигра съществена роля, отбелязвайки хеттрик, с което помогна на тима си да възстанови разликата от четири точки пред каталунците. С трите си попадения на „Висенте Калдерон" в сряда вечер Кристиано оформи сметка си на 40 гола за сезона, изпреварвайки Меси, което означава, че Реал не може да си позволи да загуби своя голмайстор, без когото „белите" почти са обречени на „Камп Ноу".

 

  Сподели
67