Атлетико - Реал: Традицията ще бъде спазена


Н. Гавазов

Атлетико - Реал: Традицията ще бъде спазена

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 11.04.2012г.
Час: 23:00
Съдия: Карлос Ферейро

Атлетико Мадрид посреща Реал Мадрид в среща от 33-я междинен кръг на Примера дивисион и предстоящото градско дерби се очертава да бъде едно от най-оспорваните през последните години, въпреки неблагоприятната статистика за „дюшекчиите". Тимът воден от Диего Симеоне подобри значително представянето си след пристигането на специалиста на „Висенте Калдерон", а в същото време Жозе Моуриньо ще трябва да се справи с емоционалното състояние на възпитаниците си и най-важното - да ги успокои.

„Дюшекчиите" постигнаха четири победи в последните си шест мача, включително и успехите срещу Хановер 96 в Лига Европа, които ги изпратиха на полуфинал във втория по значимост европейски клубен турнир. Радостта от това обаче беше помрачена от загуба срещу Леванте през уикенда в мач от примера дивисион. Това поражение засега остави столичани извън зоната на евротурнирите и ако хората на Диего Симеоне действително искат и през следващата година да се подвизават по европейските терени, ще трябва да подобрят представянето си в оставащите седем мача, първият от които е срещу разколебаният Реал Мадрид.

Преди кръга през уикенда повечето експерти говореха, че играчите от Кралският клуб не трябва да мислят за мадридското дерби за да не хабят сили и най-вече емоции. Специалистите се обосноваваха с това, че през последните години „белите" безпроблемно се справяха със своя градски съперник, което имаше своя резон - Реал не само няма загуба на Висенте Калдерон" от края на 90-те, но и редовно побеждава „дюшекчиите". Но ето, че нещата коренно се промениха и след равенството срещу Валенсия през уикенда и снощната победа на Барселона над Хетафе, хората на Моуриньо са само на точка пред своя исторически съперник - „белите" показаха много нервност срещу левантийците, а със сигурност тази вечер емоциите ще бъдат още по-големи, а нервното напрежение в лагера на Реал огромно.

Домакините са без контузените Силвио и Лопес, както и без наказаните Салвио, Миранда и Суарес. Диего Симеоне също ще бъде един от липсващите, след като получи червен картон в мача с Леванте и всичко това прави обстановката в тима не по-малко сложна, отколкото в лагера на съперника от тази вечер. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Фалкао отпред, подкрепян по фланговете от Туран и Диего, а в центъра на защитата ще видим Годин и Домингес.

Реал Мадрид няма да може да разчита на контузения Карвальо. Анхел Ди Мария се завърна от контузия в мача с Валенсия и очакванията са той да започне в стартовия състав за първи път от декември насам. Серхио Рамос вероятно ще играе в центъра на отбраната след като изтърпя наказанието си. Схема на игра 4-2-3-1 с Роналдо на левия фланг на полузащитата и Йозил зад нападателя, като това се очертава да бъде Бензема.

Мачът, ако трябва да бъде определен с една дума ще бъде нервен. Наставникът на „белите" ще трябва да реши проблемите в психологически план в отбора си и португалският специалист вече доказа качествата си на добър психолог. Още повече, че самите му играчи знаят, че нямат право на грешка. Вероятно Реал ще се опита да овладее инициативата от самото начало и да вкара ранен гол, с което да успокои нещата. Домакините ще се отбраняват дълбоко, разчитайки на дълги топки към Фалкао. Все пак, класата и качествата на играчите от Реал предполагат, че те ще трябва да победят, колкото и труден да бъде този успех.

Коефициенти от bet365:
Атлетико - 5.50
Равен - 4.00
Реал - 1.61

Коефициенти от Offsidebet:
Атлетико - 5.25
Равен - 3.75
Реал - 1.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194