Моуриньо: Имам нужда от врагове


Н. Гавазов

Моуриньо: Имам нужда от врагове

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо призна, че се нуждае от „врагове" за да успее във футбола. Както е известно, португалският специалист намира редовно място в заглавията на медиите - както, заради поведението си на терена, така и извън него. Наставникът на лидера в Примера дивисион заяви, че по този начин той се мотивира да работи още по-добре.

„Не казвам, че е важно, но е по-добре да имаш някой срещу себе си. Особено, когато жънеш успехи и е нормално да има тенденция към отпускане. Ако чуваш постоянно този шум и усещаш, че има хора, които се опитват да се възползват, това наистина помага. Да, аз имам врагове", призна Моуриньо.

„Но искам да подчертая, че думата „враг" не е в смисъла, който много хора я възприемат. Когато казвам враг, аз имам предвид футбола, а не лични ми живот. От детството си обичам да се конкурирам и дори моите приятели ми бяха врагове по онова време. Адреналинът е нещо, от което тялото винаги се нуждае за да не се отпусне, така че аз наистина предпочитам да чувам малко шум от неприятелите си", каза още португалският специалист.

  Сподели
90