Сарагоса: Подвиг на Местая!


Н. Гавазов

Сарагоса: Подвиг на Местая!

Реал Сарагоса хвърли бомбата на 29-я кръг на Примера дивисион побеждавайки с 2:1 Валенсия на „Местая". Двубоят започна без никакво разузнаване и двата отбора се хвърлиха в яростна битка още от първия съдийски сигнал. На удара на Дуймович домакините отговориха с два изстрела на Адурис, а при първата по-сериозна опасност пред вратата на Хименес, Пабло Ернандес откри резултата - 1:0 за Валенсия!

„Прилепите" се опитаха веднага да закрепят преимуществото си, но ударите на Адурис и Жонас бяха неточни. В същото време играчите на Сарагоса дори не помисляха да атакуват и единственото, което правеха на терена беше да чистят топката възможно по-далече от собствената си врата. Нещата изобщо не се развиваха добре за арагонците, които в средата на първото полувреме останаха с човек по-малко - Алварес спря похода на Адурис към вратата на Роберто и получи директен червен картон.

Получавайки числено преимущество играчите на „Лос Чес" се отпуснаха, намалиха натиска и бяха наказани с 11-метров наказателен удар, който ще тежи на съвестта на главния арбитър Дел Серо Гранда след като нападателят на гостите Карлос Аранда игра с ръка в наказателното поле на домакините. Апиньо бе точен от бялата точка и 1:1!

След гола „прилепите" веднага полетяха напред и Солдадо се оказа много близо до това да се разпише с красив гол, но Роберто реагира блестящо на удара с пета на нападателя. Малко след това стражът на арагонците отрази няколко опасни изстрела на Адурис, Ернандес и Жонас. В някои от положенията атакуващите играчи на Валенсия бяха подведени от индивидуалното си майсторство, което остави на гостите надежди за точката.

Времето летеше, а възпитаниците на Унай Емери така и не успяваха да вкарат гол, срещайки пред себе си защитните редути на Сарагоса. В последните 15 минути гостите се осмелиха да поглеждат напред, а Хименес дори пусна в игра Луис Гарсия. И невероятното се случи - в 78-та минута домакините сбъркаха в средата на терена, а арагонците това и чакаха - Лафита изведе Апоньо срещу Гуаита и номер 23 от състава на Сарагоса не сбърка - 1:2!

Остана само да узнаем, ще могат ли гостите да удържи героична победа на „Местая", при това с човек по-малко. Драматизмът на събитията стана още по-голям, когато Зукулини от Сарагоса получи втори жълт картон, а малко след това Жонас пропусна от четири метра!

В крайна сметка хората на Хименес издържаха до края и побеждавайки Валенсия с 2:1, извършиха малък подвиг.

 

  Сподели
99