Барселона с интерес към Давид Луис


Н. Гавазов

Барселона с интерес към Давид Луис

Подготвяйки се за следващия сезон, Барселона ще се пробва да получи централният защитник на Челси Давид Луис, съобщава изненадващата новина Sport. Според изданието, старши треньорът на каталонците Пеп Гуардиола е решил, че центъра на отбраната е приоритетната позиция, която трябва да бъде укрепена през следващия сезон. Шампионите проявяват интерес към 27-годишният Тиаго Силва от Милан, но към момента подобен трансфер изглежда малко вероятен.

Гуардиола вижда нужната алтернатива в лицето на 24-годишния Луис, когото лондончани привлякоха преди 13 месеца от Бенфика за сумата от 25 милиона паунда.

Самият Давид вече заяви, че „всеки един играч е щастлив да играе за Барса", но също така отбеляза, че той е на „100 % играч на Челси".

„Ще излъжа, ако кажа, че не съм чувал за този интерес. Аз съм в течение на ситуацията и не само благодарение на слуховете, които постоянно възникват. Единствено мога да потвърдя, че не съм започвал никакви преговори и никой не ми е правил предложение. Аз съм на 100 % играч на Челси. Барселона е велик отбор и там играят фантастичен футбол. Всеки един играч би се чувствал щастлив, ако играе за Барселона, но аз съм футболист на Челси и имам задължения към моя клуб", заяви Луис за Sport.

 

  Сподели
63