Барса ще достигне финала за Купата на Краля


Т. Михайлов

Барса ще достигне финала за Купата на Краля

Барселона - Валенсия
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 08.02.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Фернандес Борбалан


Барселона посреща Валенсия в полуфинал-реванш от турнира за Купата на Краля. След 1:1 на „Местая“ каталунците са фаворити, но предстоят цели 90 минути на „Камп ноу“, а „прилепите“ са готови да поднесат изненада.

Купата на Краля се превърна в приоритет за Барселона на домашната сцена, тъй като тимът изостава на цели 7 точки от лидера в Примера Реал Мадрид. Стопяването на тази разлика не е невъзможно, но на този етап изглежда много трудно, тъй като „Белия балет“ не допуска грешки, докато Лос Кулес са доста по-колебливи. В събота те успяха да вземат 3-те точки срещу коравия Реал Сосиедад, но отново не оправдаха очакванията за изразителна победа, печелейки само с 2:1.

Валенсия се противопостави на Барса преди седмица, но определено може да се радва, че не загуби, след като Лионел Меси изпусна спорна дузпа, с която до голяма степен можеше да обезсмисли реванша. През уикенда Лос Че имаха тежко гостуване на Атлетико Мадрид, което завърши без голове. Въпреки че седи убедително на терата позиция в Примера, тимът на Унай Емери не е в добра форма, като вече в 6 кръга няма победа.

Серхио Бускетс вероятно ще пропусне мача, след като получи неприятна травма срещу Реал Сосиедад. Твърдо аут са Иниеста, Вия и Педро. Кристиан Тейо ще бъде третият в каталунската атака, докато Фабрегас ще бъде изтеглен назад. Пике и Санчес получиха почивка през уикенда и ще са сред титулярите в сряда.

Унай Емери ще може да използва Евер Банега и Хонас, които изпуснаха дербито с Атлетико Мадрид поради контузии. Постепенно контузените в състава на „прилепите“ намаляват и се очаква формата на тима да се подобри.

Въпреки многото проблеми за Гуардиола Барселона остава твърд фаворит за класиране на финала, а и за победа в сряда. Валенсия трябва да търси гола, за да има някакви шансове, което ще принуди тима да атакува. Това ще позволи на Барса да намери по-лесно път към вратата на Алвес. Статистиката не е в полза на Лос Че, които нямат успех на „Камп ноу“ от 2003 година.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

22 януари Малага - Барселона 1:4 (Примера)
25 януари Барселона - Реал Мадрид 2:2 (Купа на Краля)
28 януари Виляреал - Барселона 0:0 (Примера)
01 февруари Валенсия - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
04 февруари Барселона - Реал Сосиедад 2:1 (Примера)

Валенсия:

22 януари Осасуна - Валенсия 1:1 (Примера)
26 януари Леванте - Валенсия 0:3 (Купа на Краля)
29 януари Расинг Сантандер - Валенсия 2:2 (Примера)
01 февруари Валенсия - Барселона 1:1 (Купа на Краля)
05 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Валенсия

167 срещи
77 победи за Барселона
43 равенства
48 победи за Валенсия
Голова Разлика: 314:255 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.25
Равен - 6.00
Валенсия - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.25
Равен - 5.50
Валенсия - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251