Мендиета: По мое време Валенсия можеше да постави Барселона на място


Н. Гавазов

Мендиета: По мое време Валенсия можеше да постави Барселона на място

Бившият футболист на Валенсия и Барселона Гайска Мендиета сподели своите спомени за противопоставянията между „прилепите" и „блаугранас" в миналото. Както е известно, утре вечер на „Камп Ноу" двата тима ще излязат в среща реванш от полуфиналите за Купата на Краля, като в първия мач не бе излъчен победител и той завърши при 1:1.

„По мое време Валенсия почти винаги можеше да постави Барселона на място. При това, както в Шампионска лига, така и в Купата, а в Шампиона беше нещо обикновено да сме преди тях", заяви Мендиета.

Бившият испански национал не пропусна да отбележи също така, че в онези години Валнсия е бил тим без особено големи индивидуалисти, но със силен отборен дух. В спомените на баска важно място заема Клаудио Лопес, който често вкарваше голове срещу Барселона. Сега Мендиета желае ролята на аржентинеца да бъде поета от нападателя на клуба Роберто Солдадо.

„Сегашният "Piojo" (Б.ред. прозвище на Лопес) това е преди всичко Солдадо и той постоянно го доказва със своите голове и асистенции", каза още Гайска.

Мендиета лично ще пътува до „Камп Ноу", за да подкрепи своя бивш отбор и да му помогне да се класира за финала в Купата на Краля.

„Трябва да разбираш тези хора, които увити с шалове и независимо от всичко отиват на стадиона за да ви подкрепят. Футболистите са в дълг пред тях. Предстоящият мач е исторически момент за цяла Валенсия и футболистите могат да станат част от великата история на клуба", каза още Мендиета.

 

  Сподели
169