Гуардиола: Ще се сражаваме за всяка точка


Н. Гавазов

Гуардиола: Ще се сражаваме за всяка точка

Старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола сподели своите впечатления от вчерашния двубой с Виляреал, който завърши при резултат 0:0 и по този начин позволи на лидера в класирането Реал Мадрид да увеличи дистанцията от своя преследвач на седем точки. Гуардиола остана доволен от това, как неговите футболисти проведоха мача на „Ел Мадригал" и обеща, че отборът му ще се сражава за всяка точка в останалите двубои от първенството.

„Имаме пред нас още 18 мача и аз мога да ви гарантирам, че моя отбор ще се сражава за всяка точка по начина, по който го направи срещу Виляреал. Ще се борим до края. Проведохме прекрасен мач, а единственото, което не успяхме да направим е да вкараме гол във вратата на съперника. Аз напълно съм удовлетворен как играха футболистите ми. В първите 15-18 минути изглеждахме отлично и създавахме положения. След това изпуснахме малко нещата, но през второто полувреме се представихме великолепно", заяви след мача Гуардиола.

„Направихме всичко възможно за да победим. Обстрелвахме вратата, не позволихме на съперника си да демонстрира своите силни качества и постоянно го притискахме. В този сезон вече в не една игра заслужавахме победата, но в крайна сметка губихме точки. В същото време, нека не забравяме, че играхме против отличен тим, който направи всичко възможно да ни затрудни", каза още наставникът на Барселона.

 

  Сподели
100