Демарш на Моуриньо ще му струва 20 милиона евро


Н. Гавазов

Демарш на Моуриньо ще му струва 20 милиона евро

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо едва ли ще напусне „Сантяго Бернабеу" по собствена инициатива, предполага испанското издание AS. Както е известно, в последно време в медийното пространство се появиха съобщения, че португалският специалист може да си тръгне след кря на сегашния сезон, като причината за това решение е конфликт в съблекалнята на „белите", както и умората от постоянния натиск от страна на медиите.

Според AS, подобен ход от страна на Моуриньо буквално би го разорило. Причината е, че действащият договор на португалеца с Реал Мадрид е до юни 2014 година и за всяка година от контракта си Специалния получава по 10 милиона евро. Ако той все пак реши да напусне „Бернабеу", ще се наложи да изплати на „Кралския клуб" неустойка от около 20 милиона евро - колкото заплати има да получава до края на съглашението си.

Този договор е сключен с тези клаузи по настояване на Флорентино Перес, с цел да бъде задържан португалеца в случай, че реши да си тръгне, така както го направи в Порто, Челси и Интер.

 

  Сподели
240