Моуриньо: Цялата отговорност лежи върху мен


Н. Гавазов

Моуриньо: Цялата отговорност лежи върху мен

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо бе видимо разочарован след снощния двубой от четвъртфиналите на Купата на Краля с Барселона на „Сантяго Бернабеу", който неговите възпитаници загубиха с 1:2. Както е известно, домакините дадоха надежди на своите привърженици, повеждайки в резултата с гол на Роналдо, но през второто полувреме чрез Пуйол и Абидал гостите обърнаха нещата в своя полза.

„Отговорността лежи върху мен, особено когато отбора губи. За победата бащите са много, но за загубата е само един. Аз съм във футбола дълго и отлично разбирам това. Всички ние празнувахме победата на финала, но аз съм единственият родител на поражението", заяви Моуриньо пред журналисти след мача.

Сънародниците на португалския специалист Пепе и Кристиано Роналдо отново попаднаха под ударите на критиките, първият се „отчете" с няколко груби удара и симулации, а втория въпреки гола си така и не успя да поведе съотборниците си, на което публиката на „Бернабеу" реагира отново с освирквания.

„Аз не видях какво направи Пепе. Трябва да видя и тогава мога да говоря. Но Пепе изпълни огромен обем от работата за отбора, но какво се случи, аз не видях нищо. Впрочем, ако има нещо той ще бъде наказан. Относно Роналдо смятам, че той бе най-добър в отбора", каза още португалеца.

„Нашата битка продължава, въпреки че ще бъде трудно да поправим нещата, ако не и много трудно", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
89