Фърдинанд: Ако Роналдо беше в Барса, щеше да бъде избран за най-добър играч


Н. Гавазов

Фърдинанд: Ако Роналдо беше в Барса, щеше да бъде избран за най-добър играч

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд сподели своите впечатления за ролята на трофеите в оценките относно качеството на играта на футболистите. Според бранителят, ако кариерата на Гаскойн е преминала в някой топ-отбор, Пол е щял да бъде определен за най-добър футболист в света.

„Ако Реал Мадрид беше спечелил това, което постигна Барселона през последните две години, кой мислите щеше да бъде най-добър играч на Европа - Меси или Роналдо? Аз мисля, че Кристиано. Ето защо, приказките, че трофеите не определят величието на един футболист са глупости. Ако например Мат Ле Тесие печелеше трофеи и играеше така, както го правеше в Саутхемптън, той щеше да бъде най-великият английски футболист. Впрочем, той и така си беше топ-играч, един от най-добрите нападатели.

Погледнете Шиърър. Няма никакви съмнения, че е голям футболист. Ако Нюкасъл печелеше трофеи, може би щеше да бъде оценен повече. Но Шиърър е легенда, докато Бест не стана играч от световна класа, защото не спечели Световно или Европейско. Аз мисля, че ако Газа играеше за отбор-победител, той щеше да стане най-добрия играч в света. Искам в края на своята кариера да бъда оценяван по това, какво съм печелил аз и моя отбор", написа Фърдинанд на страницата си в Twitter.

 

  Сподели
177