Виляреал уволни Гаридо


Н. Гавазов

Виляреал уволни Гаридо

Веднага след отпадането от турнира за Купата на Краля, ръководството на Виляреал взе решение да се раздели със старши-треньора на отбора Хуан Карлос Гаридо. Сезонът за „жълтата подводница" наистина е кошмарен - в 26 мача във всички турнири тимът има едва четири победи, а късно снощи Виляреал загуби с 0:2 от третодивизионния Мирандес в 1/16-финален мач от турнира за Купата на Краля и с общ резултат 1:3 от двете срещи възпитаниците на Гаридо излетяха от турнира.

По-рано Виляреал загуби всичките си шест мача от груповата фаза на Шампионската лига. В Примера дивисион отбора заема четвърто място отзад напред, спечелвайки само три от досегашните си 16 мача.

Гаридо, който по-рано работеше с дубльорите на Виляреал оглави тима през 2010 година и миналият сезон успя да го класира в Шампионска лига. Снощи, веднага след срещата с Мирандес ръководството на „жълтата подводница" прекрати сътрудничеството си с 49-годишният специалист.

„Ние искаме да благодарим на Гаридо за всичките му усилия и за неговата преданост към клуба. Желаем му всичко най-хубаво в треньорската кариера", се казва в изявление публикувано на официалния сайт на Виляреал.

 

  Сподели
132