След две години Валенсия ще играе на най-модерния стадион в света


Н. Гавазов

След две години Валенсия ще играе на най-модерния стадион в света

Добри новини пристигнаха за привържениците на испанския Валенсия. Според местната преса, ръководството на „прилепите" е постигнало договореност с компанията Bankia, която ще спонсорира строителството на новия стадион на клуба „Ноу Местая". Сега спрялата работа по проекта ще бъде възобновена с нова сила. Очаква се новият стадион да отвори врати след две години, а за строителството му да бъдат похарчени около 300 милиона евро.

Както е известно, в периода 2007-2009 година бяха положени основните стоманобетонни конструкции на новия стадион, който ще бъде с капацитет 75 000 зрители. Поради финансови причини обаче, работата бе спряна за близо две години.

Очаква се, че „Ноу Местая" ще стане един от най-модерните стадиони в света, в който ще бъдат включени последните новости в техниката, като например загряване и изсушаване на терена, затопляне седалките на зрителите и други модерни технологии. Дизайнът на спортното съоръжение ще се характеризира с футуристичен екстериор, облепен с алуминий и дърво, като вечер стените на стадиона ще светят по подобие на „Алианц-Арена"в Мюнхен.

 

  Сподели
156