Сантяго Бернабеу е изморен от егоизма на Роналдо


Н. Гавазов

Сантяго Бернабеу е изморен от егоизма на Роналдо

Продължават критиките в испанската преса към звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който беше обявен за главен виновник за загубата с 1:3 на „белите" от Барселона и освен това бе определен за най-слаб играч на мача в съботната вечер. Както е известно, португалският национал пропиля две чисти голови възможности когато отборът му водеше с 1:0, а през второто полувреме имаше шанса да изравни резултата, но така и не успя да намери мрежата зад Валдес.

След като редица авторитетни спортни издания като Marca, Eurosport, AS и Goal.com. обвиниха португалският национал в егоизъм и неспособност да бъде лидер на тима си в трудни моменти, днес известният испански футболен коментатор и колуминист Хосе Феликс Диас бе поредният специалист, който анализира играта на Роналдо.

„В сценарият след мача не влизаше да слушаме извиненията на Жозе Моуриньо, но очевидно е, че играчите и ръководителите на Реал Мадрид не знаят как да играят с Барселона. Това е усещането от този мач...Другото е, че „Сантяго Бернабеу" изглежда изморен от егоизма на Роналдо. И напълно заслужено освиркванията от трибуните се открояваха от останалите шумове, защото португалецът излезе на терена с голямо самочувствие, но не показа нищо. Не може да играеш в отбор като Реал Мадрид и да не се съобразяваш с партньорите си. Това всъщност е нещото, което те различава от Меси и останалите играчи на друго ниво, като например Иниеста. За това и "Бернабеу" ще бъде безпощаден към теб", написа тази вечер Диас в своя блог.

Междувременно стана ясно, че Роналдо изненадващо попадна в групата на отбора за утрешния мач от 1/16-финалите за Купата на Краля срещу Понферадина. Столичани започват защитата на трофея с гостуване на третодивизионния тим, като очаквано Моуриньо реши да даде почивка на голяма част от титулярите, но сред тях не бе португалската звезда. Испанските медии веднага спекулираха, че това е наказание за Роналдо, а също така, че играчът е изпаднал в немилост пред своя треньор.

 

  Сподели
87