Барса обърна Реал и взе Ел Класико (видео)


В. Мухарски

Барса обърна Реал и взе Ел Класико (видео)

Барселона победи като гост Реал Мадрид с 3:1 в суперсблъсъка от 16-ия кръг на Ла Лига. По този начин "каталунците" вече имат равен брой точки със своя противник. Дългоочакваното Ел Класико започна доста вихрено. Играчите на "Белия балет" поведоха още в 22-ата секунда чрез Карим Бензема. Французинът реализира преди голяма част от феновете да са заели местата си на "Сантяго Бернабеу". В ситуацията топката рикошира в крака на Бускетс и попадна в Бензема, който от няколко метра без проблеми реализира за 1:0.

Real Madrid's French Forward Karim Benzema (L) Vies

В 6-ата минута Меси бе близо до това да изравни, но невероятното спасяване на Касияс предотврати гол. В 19-ата минута звездата на Реал Кристиано Роналдо отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но топката бе избита от Виктор Валдес. Малко по-късно Шави изпълни технично пряк свободен удар, но не успя да затрудни опитен вратар като Касияс.

Barcelona's Argentinian Forward Lionel Messi Clears

В следващата атака CR7 пропусна отлична възможност да покачи на 2:0, след като остана сам срещу Валдес, но португалецът би встрани от вратата.

Barcelona's Coach Josep Guardiola (L) And Real Madrid's Portuguese Coach Jose Mourinho Attend The

И така се стигна до 30-ата минута, когато Барса стигна до изравнително попадение. Алексис Санчес вкара първия си гол в "Ел Класико" от границата на наказателното поле след брилянтен пас на Лео Меси - 1:1. Малко по-късно аржентинецът получи жълт картон. При равен резултат завърши първата част.

Barcelona's Chiliean Forward Alexis Sanchez (L) Celebrates

Веднага след почивката изпълнението Роналдо не затрудни Валдес след изпълнението на два преки свободни удара. "Каталунците" за първи път в срещата поведоха в резултата, като това стана в 52-ата минута. Тогава Шави пробва да стрля от воле, като топката се удари в крака на Марсело и изненада Касияс за 1:2. Попадението в крайна сметка бе записано на головата сметка на Марсело, като автогол.

Real Madrid's Portuguese Defender Pepe (L) Vies

В 63-ата минута Лео не успя да прати топката в рамките на вратата на "белите". Две минути по-късно, след центриране в наказателното поле на Барса, Кристиано Роналдо успя да стреля с глава, но топката мина покрай вратата.

 Cristiano Ronaldo Of Real Madrid Reacts

Минута по-късно "каталунците" стигнаха до трети гол в срещата. Сеск Фабрегас увеличи преднината на своя тим след удар с глава, а с асистенция този път се отчете Дани Алвеш.

Barcelona Players

В 75-ата минута Бензема се освободи отлично от защитник на гостите и последва прострелно центриране, което мина близо до гредата. За жалост на Жозе Моуриньо и компания в тази ситуация Игуаин протегна крак, но не успя да прати топката в мрежата на Валдес. Малко по-късно нападателят на столичани отново бе близо до попадение, но нямаше късмет при завършващия удар.

Barcelona's Brazilian Defender Dani Alves (L) And Barcelona's Defender Gerard Pique  (C) Celebrate

Пет минути преди края на срещата пропуск направи и влезналият като резерва - Кака. В следващата атака Иниеста бе изведен сам срещу стража на Реал, но Касияс спаси нов гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121