Росел: Искам Гуардиола да надмине рекорда на Сър Алекс


Н. Гавазов

Росел: Искам Гуардиола да надмине рекорда на Сър Алекс

Президентът на Барселона Сандро Росел се надява Пеп Гуардиола да циментира легендарният си статут в клуба, оставяйки като треньор на каталунците още дълги години. Както е известно, наставникът на „блаугранас" се радва на бляскава кариера в забележителната история на Барса, през която испанският гранд бе признат за най-добрия отбор в страната си и на планетата.

Спекулациите свързват Гуардиола с напускане на „Камп Ноу", но ръководството на Барселона не е склонно да размишлява за промяна в треньорската скамейка и Росел призна, че би искал да види как Гуардиола следва примера на мениджъра на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън и да остане начело на отбора в продължение на повече от 25 години.

„Вярвам, че Пеп може да прекара повече време тук, отколкото Сър Алекс е начело на Юнайтед. Моята мечта е Пеп да бъде нашия Сър Фъргюсън. Гуардиола представлява всички характеристики на прогреса на Барса. Той е част от този клуб още като дете, а сега е един успял треньор. Това е много важно и за нашите привърженици", заяви Гуардиола.

 

  Сподели
102