Гуардиола: Трудно ще бъде да се справим с Реал Мадрид


Н. Гавазов

Гуардиола: Трудно ще бъде да се справим с Реал Мадрид

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола изрази мнение, че през тази година на неговите възпитаници ще им е трудно да победят историческия съперник Реал Мадрид, съобщава АР. Както е известно, в момента водач в класирането на Примера дивисион е именно отборът воден от Жозе Моуриньо, изпреварвайки каталунците с шест точки.

„Задачата се състои не в това, да съкратим изоставането от Реал Мадрид, а в това, Барселона да показва своите най-добри качества на терена. Ние разбираме, че ще е много трудно да победим Кралския клуб. Но нашият отбор ще направи всичко възможно, за да постигне успех. Мадрид винаги е поставял пред себе си високи задачи. Още повече сега, когато Реал отдавна не е бил шампион. Моята спортна философия се заключава в това, че съперникът трябва да бъде уважаван. Затова казах, че Хетафе е добър отбор. Същото мога да кажа и за Райо Валекано", заяви Гуардиола.

Тази вечер Барселона приема на „Камп Ноу" десетия в класирането на Примера дивисион Райо Валекано, в изтеглен мач от 17 кръг на Ла Лига. Двубоят трябваше да се играе през декември, но заради участието на каталунците в Световното клубно първенство, въпросната среща бе преместена за предпоследния ден на ноември.

 

  Сподели
87