Малага потопи жълтата подводница


Н. Гавазов

Малага потопи жълтата подводница

С голове на Джереми Тулалан и Иско, Малага победи с 2:1 Виляреал в последен мач от 14-я кръг на Примера дивисион, благодарение на което отборът воден от Мануел Пелегрини е на пето място в класирането на три точки от зоната, даваща право на участие в Шампионска лига. Попадението за гостите отбеляза Рубен в 16-та минута на срещата.

Тулалан се превърна в герой и злодей за отбора си, след като откри резултата четири минути след първия съдийски сигнал, но през второто полувреме бе изгонен заради втори жълт картон. Отговорът на Виляреал не закъсня - само 12 минути след попадението на домакините Рубин изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата. Двата отбора продължиха да атакуват и пет минути преди почивката Иско се възползва от удара на Хосе Рондон, за да направи безпомощен вратаря на гостите Диего Лопес.

След почивката гостите бяха по-активният отбор, като шансовете им за изравняване бяха подпомогнати с изгонването на Тулалан в 75-та минута. Но Виляреал така и не успя да намери пътя към мрежата на Кабалеро, включително и гредата помогна на стража на домакините след удар на Борха Валеро.

При този резултат завърши мача. Докато Малага продължи да преследва класиране в топ4 , Виляреал остана на 12-то място с 14 точки в своя актив - с две повече от зоната на изпадащите.

 

  Сподели
166