Нокаутираха съдия в Испания


Н. Гавазов

Нокаутираха съдия в Испания

Срещата от 13-я кръг на Примера дивисион между Гранада и Майорка бе прекратен при резултат 2:1 в 61-ата минута, след като единият от страничните съдии бе ударен по лицето с хвърлен предмет от публиката. Хората на Хоакин Капарос поведоха в 23-ата минута с гол на Виктор Касадесус. В 54-ата Гранада изравни чрез Гилерме Сикейра, а пет минути по-късно домакините отбелязаха ново попадение с красив изстрел от около 25 метра на Карлос Мартинс.

В 61-ата минута, само 2 минути след като Гранада направи обрат в мача, феновете на домакините провалиха устрема на своя отбор, като уцелиха страничния съдия с твърд предмет. Реферът получи травма в областта на лицето му, по което имаше кръв и не успя да продължи срещата. Двубоят веднага бе спрян, а арбитрите се прибраха в помещеноятя под стадиона. Малко след това официално бе съобщено, че срещата се прекратява.

Сега се очаква решението на испанските футболни шефове - дали мачът ще се доиграва, дали ще бъде присъдена служебна загуба на домакините, които водеха с 2:1 преди инцидента или ще се реши нещо друго.

 

  Сподели
174