Барса мачка, Меси с хеттрик


В. Мухарски

Барса мачка, Меси с хеттрик

Барселона победи като гост Виктория Пилзен с 4:0 в среща от група "Н" на турнира Шампионска лига. С хеттрик за "каталунците" се отчете звездата на отбора Лионел Меси. Преди аржентинецът да открие резултата домакините пропуснаха няколко добри положения.

В 17-ата минута Милан Петржела излезе сам срещу вратаря на гостите, но ударът му бе отклонен от стража на Барса. Малко по-късно Коларж бе близо до попадение, но ударът му бе над вратата. Така се стигна до 22-ата минута, когато Мариан Чишовски получи директен червен картон за нарушение срещу Лео Меси в наказателното поле. Меси превърна дузпата в гол и по този начин даде аванс на своя тим.

Малко преди края на първото полувреме аржентинецът вкара втори гол, а с асистенция в случая се отличи Адриано. След почивката домакините имаха възможност да стигнат до почетно попадение, но удар на Петржела попадна в гредата. В следващата атака и Барса нацелиха греда. Все пак в 72-ата минута Сеск Фабрегас засече с глава центриране и прати топката в мрежата, като по този начин направи резултата класически.

В добавеното време на срещата прекрасна многоходова атака на "каталунците" завърши с пас към Меси, който мушна топката покрай вратаря, оформяйки крайното 4:0 за Барселона.

  Сподели
125