Гуардиола: На летището в Минск не знаехме какво се случва


Н. Гавазов

Гуардиола: На летището в Минск не знаехме какво се случва

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола поиска играчите му да останат конкурентноспособни и дисциплинирани през целия сезон и приемат всички опоненти сериозно. Коменатриите на специалиста идват само два дни след разгрома с 5:0 на БАТЕ в среща от група Н на Шампионската лига в сряда вечер, която е втора поредна победа с такъв резултат, след като през уикенда каталунците отнесоха с 5:0 и Атлетико Мадрид в среща от шестия кръг на Примера дивисион.

Гуардиола настоява, че играчите му трябва да бъдат внимателни за всеки мач. Той даде обяснение и на ситуацията на летището в Минск, когато отборът не се срещна със своите фенове и се измъкна през „черния вход".

„Играчите ми притежават борбен дух, който демонстрираха в сряда. Това е нещото, което характеризира толкова много този отбор. То вече е вградено в тях. БАТЕ се защитаваха много добре и аз не очаквах от тях това. Понякога, ако не вкараш в началото на мача и започваш да губиш търпение и да се изнервяш, но ние се справихме наистина добре. След това получихме пространство и време, за да развием играта си. Не е лесно да атакуваш десет защитника. Всички тези отбори се защитават добре и много си приличат, надявайки се да загубиш търпение", заяви Гуардиола за Catalunya Radio.

„Летището в Минск? Ние бяхме обещали да се срещнем с местни представители на наши фенклубове и смятахме да го направим. Не сме се измъквали. Изпълнявахме каквото ни наредят властите - след контрола буквално ни хванаха за ръцете и ни изведоха от сградата. Не знаехме какво се случва", коментира наставника на Барселона ситуацията в Минск.

 

  Сподели
150