Гуардиола: Двата отбора създадоха чудесен футболен спектакъл


Н. Гавазов

Гуардиола: Двата отбора създадоха чудесен футболен спектакъл

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола заяви, че е щастлив от равенството срещу Валенсия и подчерта, че отборът ще преследва титлата и през тази година. Както е известно, снощи двата отбора завършиха наравно - 2:2 на „Местая" в среща от третия кръг на Примера Дивисион, като изравнителният гол бе дело на Фабрегас, след като по-рано домакините повеждаха чрез автогол на Абидал и попадение на Ернандес, а Педро от гостите вкара за 1:1.

„Аз поздравявам Валенсия, защото те играха много добре. Мисля, че и двата отбора създадоха един чудесен футболен спектакъл, от който няма как зрителите да не са доволни. Играхме срещу силен отбор и постигнахме равенство, което е справедлив резултат. Остава само да анализираме играта и грешките си, защото те ни създадоха много проблеми през първото полувреме. През второто полувреме мисля, че бяхме по-добри, но не успяхме напълно да се възползваме от положенията си. Не ме притеснява факта, че допуснахме два гола в един мач. До този момент сме вкарали 17. Кое е обезпокоителното? Спечелихме две купи от началото на сезона и имаме възможност да спечелим още две", заяви Гуардиола в ефира на Radio Sieto.

Наставникът на шампионите обаче отказа да коментира ситуацията, при която в 36-та минута Пуйол спря с ръка удар на Солдадо и допълни, че няма да обсъжда съдийските решения.

„Не видях положението, но съдията нали беше близо? Сигурен съм, че решението му е правилно", допълва Пеп.

 

  Сподели
175