Моуриньо: Кедира и съдията са виновни за загубата


Н. Гавазов

Моуриньо: Кедира и съдията са виновни за загубата

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо назова причините довели до поражението на неговия отбор при гостуването на Леванте. Ккато е известно, в среща от четвъртия кръг на Примера дивисион, „белите" загубиха с 0:1 при визитата си във Валенсия, а на всичкото отгоре столичани се наложи да играят повече едно полувреме с човек по-малко, заради изгонването на Кедира малко преди почивката.

„Играта се изравни след като останахме с десет човека. Единият отбор продължаваше да се отбранява, макар и в по-малка степен, а другия искаше да атакува, но възможностите и бяха ограничени. Когато Леванте отбеляза гола, изходът на мача стана ясен. Започнахме добре срещата, превъзхождахме съперника си и топката дори не стигаше до Касия. Не използвахме отличните си положения за отбелязване на гол заради лошото състояние на тревата и отчаяната игра на домакините в защита. Съдията не назначи дузпа в наша полза и не изгони техен футболист. Ако бяхме вкарали, а те бяха останали с човек по-малко, мачът щеше да завърши по друг начин. Сигурен съм. Всяка точка е важна и е по-добре да загубим един път, отколкото да завършим два пъти наравно", заяви след мача Моуриньо за официалният сайт на Реал Мадрид.

"Моите футболисти не харесват мръсните номера във футбола. Кедира знае как да се държи в такива ситуации и все пак попадна в капана. Ето защо, аз казвам, че той е частично виновен за нашата загуба. Но виновен е и арбитъра. Въпреки всичко, отговорността лежи върху мен и останалите играчи. Преди мача разглеждахме ситуации, подобни на тези, в която бе изгонен Сами. Не предполагах, че някой на терена ще реагира неправилно. Кака бе един от най-добрите на терена. Роналдо ме предупреди, че не е напълно готов и за това не започна в стартовия състав", допълва португалския специалист.

„Не искам да намалявам достойнствата на Леванте, чиито футболисти винаги играят добре, ако на техния стадион им се позволи да играят своя си футбол. Играха умно и ги поздравявам за това. Знаят как да печелят време и как да си връщат топката. Знаят го, защото това е част от футбола. Моите футболисти се чувстват не комфортно при такива ситуации и нашият противника го знаеше това", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
81