Намери се отбор, който да спре Барса


В. Мухарски

Намери се отбор, който да спре Барса

Европейският клубен шампион Барселона не успя да победи Реал Сосиедад, като двата тима завършиха наравно 2:2 в среща от 3-ти кръг на Ла Лига. Наставникът на "каталунците" Джосеп Гуардиола даде почивка на основни свои футболисти предвид наближаващия сблъсък с Милан от Шампионската лига. Лионел Меси, Андрес Иниеста и Давид Вийя останаха на пейката, но все пак се появиха по-късно в игра.

Играчите на Барса поведоха с два бързи гола още в самото начало на срещата, но в случая надменността им изигра лоша шега. В 10-ата минута при несполучлив опит за изкуствена засада Чави Ернандес се озова сам срещу вратаря и вкара за 1:0. Само 60 секунди по-късно Сеск Фабрегас изведе чудесно Педро, който отправи несериозен удар към вратаря. При добавката Сеск не остави шансове на Клаудои Браво за 0:2.

През втората част домакините успяха, като на шега, да стигнат до равенството. В 60-ата минута Иманол Агирече с глава наказа Валдес за 1:2. Подобно на своите именити противници през първата част, и Сосиедад стигнаха бързо до втори гол. В 62-ата минута грешка на Вийя изведе брилянтно Агирече, който нацели греда, но при добавката Антоан Гризман с удар от близко разстояние изравни - 2:2. До края на срещата до нов гол така и не се стигна и двата тима си поделиха по една точка. 

  Сподели
110