Гуардиола: Няма нужда да обяснявам на играчите как да играят


Н. Гавазов

Гуардиола: Няма нужда да обяснявам на играчите как да играят

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола коментира победата с 5:0 на своя отбор над Виляреал, заявявайки, че няма нужда да обяснява дълго на своите футболисти какво да правят на терена. Както е известно, снощи на „Камп Ноу" каталунците потопиха „жълтата подводница" благодарение на попаденията на Алкантара, Фабрегас, Санчес, а Меси отбеляза последните два гола за своя тим, записвайки по този начин дубъл.

„Тези футболисти знаят какво да правят на терена, знаят как да играят футбол. Нямам нужда да им разказвам дълго. Единствено си позволявам да дам някой съвет как да действат в една или друга ситуация. Също така, в тима няма място за футболисти, които не бягат или не искат да подават на своите партньори", заяви Гуардиола след мача за RNE Radio 4.

„Виждам, че Фабрегас бързо се адаптира към тима. Той е запознат добре със системата ни на игра, познава се с много играчи, а освен това има нужния опит да поема отговорност - беше капитан на такъв голям отбор, какъвто е Арсенал. Конкретно за схемата на игра, с която излязохме, аз се принудих да играя с трима защитници, защото на практика разполагах само с Абидал и тогава реших да наситя средата на терена с повече играчи, които спираха още там атаките на нашия противник", допълва наставника на Барселона.

 

  Сподели
86