Перейра: За някои рефери е трудно да свирят дузпа срещу Барселона


Н. Гавазов

Перейра: За някои рефери е трудно да свирят дузпа срещу Барселона

Старши-треньорът на Порто Витор Перейра, въпреки загубата от Барселона с 0:2, остана доволен от своя отбор в срещата за Суперкупата на Европа, но не пропусна да отбележи, че ако арбитърът бе отсъдил 11-метров наказателен удар срещу „каталунците" резултатът в мача е можел да бъде много по-различен. Както е известно, в 80-та минута на въпросния двубой, при резултат 1:0 за европейските шампиони, Гуарин нахлу в наказателното поле на Барселона и бе спрян с цената на нарушение от страна на Абидал. Главният съдия в мача Бьорн Куйперс обаче не посмя да вземе отношение и подмина ситуацията.

„Мисля, че ние успяхме да проведем един добър мач с Барселона. Желаехме победата, пресирахме, играехме съгласно нашите принципи, опитахме се да контролираме топката и доминирахме през по-голямата част от времето. Понякога владеехме инициативата, а понякога стояхме отлично в отбрана. Имахме и положения за отбелязване на гол", цитира Eurosport думите на Перейра.

„Излязохме през второто полувреме с намерението да го спечелим и ако бяхме реализирали поне една от ситуацията, резултатът щеше да бъде друг. Друго щеше да се получи и ако съдията бе обърнал по-голямо внимание на един от моментите в двубоя. Знам, че за някои рефери е трудно да свирят дузпа срещу Барселона и то в 80-та минута. Но ако това беше се случило в нашето наказателно поле той нямаше да се поколебае да го направи. 11-метров наказателен удар десет минути преди края при 1:0 за тях е отлична възможност да измениш целия ход на мача. Явно, някой не го желаеше", продължава разочарованият наставник на португалците.

„Наистина желаехме да проведем добре срещата и смятам, че това се получи, независимо, че срещу нас беше Барселона. Играхме си нашия футбол и претърпяхме обидно от морална гледна точка поражение. Не се безпокоя за отбора. Порто се развива и смятам, че ако продължаваме по същия път, ние ще надминем нивото си от миналия сезон", завършва Перейра.

 

  Сподели
82