Барса е супершампион на Европа (видео)


В. Мухарски

Барса е супершампион на Европа (видео)

Барселона победи Порто с 2:0 в Монако и по този начин "каталунците" спечелиха Суперкупата на Европа. Звездата на Барса Лео Меси и новото попълнение Сеск Фабрегас реализираха попаденията в мача, който бе изключително скучен, въпреки че на теория се срещнаха два от най-красиво играещите клуба на Стария континент.

Двубоят започна с натиск на "драконите", които бяха по-агресивни в началото на срещата. Още в 5-ата минута удар на Хълк от фаул мина малко над вратата, пазена от Валдес. Малко по-късно Моутиньо нямаше късмет при завършващия удар. В 12-ата минута отново Хълк шутира опасно от малък ъгъл, но покрай далечната греда.

В 37-ата минута силен шут на Чави от близо 20 метра, бе отразен от Елтон. Само две минути по-късно Барса поведе в резултата. Груба грешка на Фреди Гуарин, който върна назад и по този начин изведе Лионел Меси сам срещу стража на португалците. Аржентинецът се разписа без проблем и по този начин откри резултата. До този момент само за Суперкупата на Европа Меси не беше вкарвал гол на клубно ниво.

След почивката двата тима не успяха да създадат много голови положения. Давид Вия и Алексис Санчес пробваха удари, които пропуснаха целта. 5 минути преди края на срещата Роландо получи втори жълт и съответно червен картон и остави своя тим с човек по-малко на терена.

Това оказа влияние върху играчите на Барса, които в 88-ата минута стигнаха до втори гол. Лео Меси със невероятен прехвърлящ пас намери резервата Сеск Фабрегас и новото попълнение на "каталунците" се разписа, оформяйки крайния резултат. Минута по-късно за груба игра срещу Масчерано бе изгонен и Фреди Гуарин.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
130