Жуниор няма да присъства на церемонията по връчването на „Златната топка”


Н. Гавазов

Жуниор няма да присъства на церемонията по връчването на „Златната топка”

Очакваният нов носител на "Златната топка“ Винисиус Жуниор няма да присъства на церемонията по връчването на най-престижната индивидуална награда във футбола тази вечер в Париж (от 21:30 часа). Това твърди френското издание RMC Sport.

Новината звучи изненадващо на фона на появилата се по-рано днес информация, че именно бразилският нападател на Реал (Мадрид) ще спечели отличието, което преди 30 години взе в ръце и българинът Христо Стоичков.

Според информацията на RMC Sport в лагера на Винисиус са убедени, че бразилецът няма да грабне наградата и смятат, че не би имало смисъл Вини Жуниор да пътува до Париж, само за да види как жадуваният трофей отива при друг футболист.

Това решение на Винисиус, ако действително е факт, разбира се, изглежда странно, тъй като очакванията са, че именно той ще е новият кавалер на "Златната топка“. Днес пък в медийното пространство се "завъртя“ и списък, за който се твърди, че съдържа крайното класиране от гласуването.

Испанецът Родри от Манчестър Сити и съотборниците на Винисиус в Реал Килиан Мбапе и Джуд Белингам изглеждат като най-сериозните му конкуренти за ценния трофей. Някои журналисти вярват, че Родри ще бъде обявен за носител на "Златната топка“.

  Сподели
49