Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Примера Дивисион

Еспаньол – Севиля
Дата: 25.10.2024 г.
Час: 22:00

Кризата в редиците на Еспаньол продължава, след като в предишния кръг новакът инкасира шеста загуба до момента и четвърта за последните си пет мача в Ла Лига. Този път "папагалчетата“ паднаха с 1:4 на гости на коравия Атлетик Билбао. Така каталунците остават с 10 точки и са 15-ти в подреждането.

Серията от три поредни мача без загуба за Севиля приключи. Преди седмица "рохибланкос“ очаквано отстъпиха на гости на лидера Барселона с изразителното 1:5. Андалусци са 13-ти и имат 12 точки.

Прогноза: Еспаньол – Севиля 0:1


Валядолид – Виляреал
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 15:00

Новакът Валядолид прекъсна серията от осем поредни мача без победа, в която "виолетовите“ записаха две ремита и цели шест загуби. В предишния кръг кастилци се наложиха с 3:2 на гости на Алавес. Така Валядолид пое глътка въздух и вече осем точки, но остава под чертата, заемайки 18-та позиция, тъй като Леганес е с по-добри показатели и е извън опасната зона.

Гол в края лиши Виляреал от това да се върне бързо обратно на победния път. "Жълтата подводница“ направи изненадващо 1:1 у дома срещу Хетафе и добави само точка към актива си, който в момента възлиза на 18 пункта, като възпитаниците на Марселино Гарсия Торал са 4-ти в подреждането.

Прогноза: Валядолид – Виляреал 1:3


Райо Валекано – Алавес
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 17:15

Серията от пет поредни мача без загуба за Райо Валекано приключи в предишния кръг на Балеарските острови, където столичният клуб отстъпи с 0:1 от местния Майорка. Поражението остави "пчелите“ с 13 точки, като засега Райо е на 9-та позиция в таблицата.

Спадът във формата на Алавес вече е очевиден и баските са в серия от четири поредни загуби и общо шест до момента. Преди седмица "синьо-белите“ паднаха с 2:3 у дома новака Алавес. Северняците остават с 10 точки и в момента са 14-ти в колоната.

Прогноза: Райо Валекано – Алавес 1:0


Лас Палмас – Жирона
Дата: 26.10.2024 г.
Час: 19:30

Лас Палмас трябваше да чака до предишния 10-ти кръг, за да стигне до първата си победа за настоящата кампанията. Допреди това клубът от Канарските острови беше единственият в Примера, който все още не познаваше вкуса на успеха. В него "лос амарийос“ удариха с 3:2 като гости намиращия се във все по-голяма криза отбор на Валенсия. Лас Палмас се отлепи от дъното, но остава в опасната зона и е с 6 точки, заемайки предпоследното 19-то място.

Серията от три поредни мача без поражение за Жирона приключи и преди седмица каталунците отстъпиха с 0:1 у дома от Реал Сосиедад. Загубата остави отбора от едноименния град с 12 точки, като Жирона е и на 12-то място в колоната.

Прогноза: Лас Палмас – Жирона 1:1


Леганес – Селта Виго
Дата: 27.10.2024 г.
Час: 15:00

Новакът Леганес няма победа вече в осем поредни кръга, като за този период от време "лос пепинерос“ записаха по четири равенства и четири загуби. В предишния кръг Леганес допусна обрат и очаквано отстъпи с 1:3 на гости на Атлетико Мадрид. Поражението остави клуба от покрайнините на столицата с 8 точки, като Леганес е на спасителното 17-то място в колоната.

Селта записа пета загуба от началото на сезона, след като в последния си мач от Ла Лига "небесносините“ отстъпиха с 1:2 у дома от шампиона Реал Мадрид. Поражението остави галисийци с 13 пункта, а Селта е на 10-то място в класирането.

Прогноза: Леганес – Селта Виго 0:1


Хетафе – Валенсия
Дата: 27.10.2024 г.
Час: 17:15

Хетафе записа второ поредно равенство и общо шесто до момента в актива си, като след първите 10 кръга на кампанията в Примера хората на Хосе Бордалас са лидер по този показател. В предишния кръг Хетафе стигна до късно реми за крайното 1:1 на гости на амбициозния Виляреал. В момента отборът от покрайнините на столицата е на 16-то място и е с 9 точки.

Кризата във Валенсия става все по-голяма. В предишния кръг "прилепите“ отстъпиха с 2:3 у дома от Лас Палмас, като "лос че“ вече са на последното 20-то място в подреждането и имат 6 точки.

Прогноза: Хетафе – Валенсия 1:1


Реал Сосиедад – Осасуна
Дата: 27.10.2024 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад няма загуба вече в четири поредни кръга, а в последния от тях баските се наложиха с 1:0 на гости на Жирона. Играчите на Иманол Алгуасил имат 12 точки и са 11-ти във временното класиране.

Серията от четири поредни мача за Осасуна без поражение приключи преди седмица, когато северняците отстъпиха с 1:2 у дома от Бетис. Поражението остави баските с 15 точки, а след него Осасуна е на 8-мо място в класирането.

Прогноза: Реал Сосиедад – Осасуна 2:2


Майорка – Атлетик Билбао
Дата: 28.10.2024 г.
Час: 22:00

Майорка бързо се върна обратно на победния път и в предишния кръг "пиратите“ постигнаха пети успех до момента и общо четвърти за последните си пет мача в Ла Лига. Играчите на Хагоба Арасате сразиха с 1:0 у дома коравия Райо Валекано и успяха да съберат 17 точки, като тимът от Балеарските острови е на 6-то място в подреждането.

След две поредни грешни стъпки Атлетик Билбао също спечели своя двубой в първенството, като разби с 4:1 у дома тима на Еспаньол. Така "лъвовете“ също имат 17 пункта, но са 5-ти в класирането, тъй като имат по-добра голова разлика от предстоящия съперник.

Прогноза: Майорка – Атлетик Билбао 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156