Валдано: Постъпките на Моуриньо не му правят чест


Н. Гавазов

Валдано: Постъпките на Моуриньо не му правят чест

Отзвукът от последния двубой между историческите съперници в испанския футбол продължава да бъде голям и да намира място сред футболната общественост в страната. Бившият спортен директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано не остана по-назад и също сподели своето мнение относно последната загуба на Кралския клуб и поведението на неговите играчи и треньор в края на двубоя. Според 55-годишният аржентинец, постъпката на Жозе Моуриньо е неприемлива и няма нищо общо с културата и традициите на Реал Мадрид.

„Нека бъдем откровени - това, което направи Жозе Моуриньо не му прави чест. Нито на него, нито на клуба. Аз съм уверен, че нито една от страните не се гордее с това, което натвори онази вечер. Моуриньо пристигна в клуб със 109-годишна история и богата култура. Всичко, което се случи в мача между Реал и Барселона стана в резултат на натиска, на който са подложени двата отбора", цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на Валдано.

Бившият спортен директор на Кралския клуб сподели своите впечатления и от трансферната политика на Барселона.

„Алексис Санчес се вписва идеално в модела на Барса. Що се отнася до Сеск, той ще бъде също много важна фигура подобно на Санес и Меси", допълва арбентинецът.

Снимка: Официален сайт на Реал Мадрид

  Сподели
83