Анчелоти: Насилниците не могат да бъдат на стадиона


Н. Гавазов

Анчелоти: Насилниците не могат да бъдат на стадиона

Карло Анчелоти се появи на пресконференцията преди мача срещу Лил в Шампионската лига и нямаше как да подмине въпросите за инцидентите в дербито на Мадрид. Треньорът се сопна на колегата си от Атлетико Диего Пабло Симеоне и въпреки че призна, че уважава всички мнения, думите на Чоло, критикуващи поведението на вратаря Тибо Куртоа, му изглеждат като "отклоняване на удара".

Искането на Симеоне за санкции за Куртоа за провокациите към феновете на Атлетико разгневиха италианеца: "Както винаги, уважавам мнението на всеки. Мисля, че въпросът е съвсем ясен. В мача имаше актове на насилие и насилници не могат да бъдат на футболното игрище или в обществото. Опитвам се да уважавам всички мнения, но това, което се е случило, е видяно от всички. Приравняване на насилствените действия на феновете с провокация на Куртоа...говоренето за други неща за това, което се е случило, е отклоняване на темата. Темата е, че насилниците не могат да бъдат на стадиона. Но не казвам насилниците в Атлетико, казвам на всеки отбор, футболът не се нуждае от такива насилствени персони. По-добре е да останат някъде другаде, където нямат значение.По-добре да ни оставят на мира."

Поведението на Куртоа той коментира така: "Отнасям се с уважение, но коментирането на поведението на Куртоа, когато по време на мача му е извикано не знам колко пъти "умри“, е отклоняване на темата. Просто е. Не е нужно да добавям повече."

  Сподели
18