Ман Юнайтед е предложил 100 млн. за Фати през 2020 г.


Н. Гавазов

Ман Юнайтед е предложил 100 млн. за Фати през 2020 г.

Съобщава се, че Манчестър Юнайтед е предложил около £84 милиона, за да подпише с нападателя на Барселона Ансу Фати през 2020 г.

Фати влезе в състава на първия отбор на Барселона като 16-годишен, като направи своя дебют при възрасните при победата с 5:2 над Реал Бетис през 2019-20.

Той продължи да записва 33 изяви през кампанията 2019-20, като отбеляза осем гола и даде една асистенция.

Продуктът на академията на Барселона бе във възходяща траектория, докато той не получи сериозна контузия на коляното през ноември 2020 г.

Впоследствие Фати пропусна над 300 дни игра и продължи да се бори с постоянни проблеми с контузии през последните няколко години.

Последният път нападателят бе изпратен под наем в Брайтън с надеждата, че може да върне кариерата си.

Въпреки това, Фати пропусна няколко мача поради контузия и събра само четири гола и една асистенция в 27 състезателни мача.

Фати обаче е можел да дойде на Острова още през 2020 г.

Според The ​​Athletic Ман Юнайтед е подал оферта от 100 милиона евро (84 милиона британски лири) за подписа на Фати след пробивния му сезон през 2019-20.

Тогавашният мениджър Оле Гунар Солскяер  е имал желание да подпише с високо оценения младеж, но Барселона в крайна сметка отхвърли подхода на Ман Юнайтед.

Фати остана в Барселона за сезон 2024-25, след като Ханси Флик посочи, че нападателят е част от плановете му .

Нападателят пропусна началото на сезона поради контузия, но се завърна в първия отбор за скорошния мач от Шампионската лига срещу Монако.

След участието си в заключителната фаза на поражението с 2-1, Фати трябваше да се задоволи с това, че беше неизползван резерв в последните два мача на Барселона в лигата.

Фати ще се надява да получи редовно време за игра с напредването на сезона, защото на 21-годишна възраст той все още има време да реализира потенциала си, ако може да остане във форма за продължителен период.

  Сподели
35