Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Севиля
Дата: 20.09.2024 г.
Час: 22:00

Серията от две поредни победи за Алавес приключи в предишния кръг, когато баските отстъпиха с 2:3 на гости на новака Еспаньол. Поражението остави северняците със 7 точки и към момента "синьо-белите“ са 8-ми в подреждането.

Севиля сложи край на трудния старт на сезона и в последния си мач от Ла Лига "рохибланкос“ записаха първи успех за кампанията, надигравайки с 1:0 Хетафе. Южняците имат 5 точки и в момента са 14-ти.

Прогноза: Алавес – Севиля 1:1


Валядолид – Реал Сосиедад
Дата: 21.09.2024 г.
Час: 15:00

Новакът Валядолид допусна втора поредна загуба и общо трета до момента, като и този път поражението дойде при гостуване. В предишния кръг "виолетовите“ отстъпиха с 1:3 на гости на Селта. Валадолид е с 4 точки и е 17-ти в подреждането.

Реал Сосиедад, който през последните години се утвърди сред водещите отбори в Примера, започна много трудно новия сезон. Баските стартираха с успех, но сега са в серия от четири поредни мача без победа, в които допуснаха три поражения и равенство. За отминалите няколко дни "синьо-белите“ изиграха две срещи, като първо отстъпиха с 0:2 от шампиона Реал Мадрид, а в изместен двубой от програмата на следващия кръг паднаха с 0:1 от Майорка. Северняците са 16-ти и имат 4 точки.

Прогноза: Валядолид – Реал Сосиедад 1:2


Осасуна – Лас Палмас
Дата: 21.09.2024 г.
Час: 17:15

Осасуна изпитва трудности, когато играе далеч от дома, като в предишния кръг северняците отстъпиха с 1:3 на гости на Райо Валекано. Отборът от Памплона остава със 7 точки и е на 13-то място в подреждането.

Лас Палмас пък е един от трите отбора в Ла Лига, които след първите пет кръга на кампанията все още нямат победа. В предишния кръг съставът от Канарските острови инкасира втора последователна загуба, като този път отстъпи с 2:3 у дома от Атлетик Билбао. "Лос амарийос“ са 19-ти и са с 2 точки.

Прогноза: Осасуна – Лас Палмас 2:1


Валенсия – Жирона
Дата: 21.09.2024 г.
Час: 19:30

След първите пет кръга на сезона в Ла Лига Валенсия е отборът, който стартира настоящата кампания най-лошо. "Прилепите“ имат само 1 спечелена точка и логично са на последното 20-то място в таблицата. В предишния кръг "лос че“ отстъпиха с 0:3 на гости на Атлетико Мадрид.

Серията от две поредни победи на сензацията от миналогодишния сезон – Жирона, приключи в предишния кръг, когато каталунците загубиха регионалното дерби у дома срещу Барселона с 1:4. Клубът от едноименния град е със 7 точки и е на 10-то място в класирането. През седмицата Жирона направи дебют в Шампионската лига, но отстъпи с 0:1 на гости на ПСЖ и то след автогол в последната минута на двубоя.

Прогноза: Валенсия – Жирона 1:1


Хетафе – Леганес
Дата: 22.09.2024 г.
Час: 15:00

Хетафе е един от трите отбора в Примера, които все още нямат победа на сметката си. След кат стартира с три поредни равенства, сега клубът от покрайнините от столицата е в серия от две последователни загуби. За няколко дни хората на Хосе Бордалас отстъпиха с 0:1 на гости на Севиля и 1:2 от Бетис. Хетафе е с 3 точки и в момента е на 18-то място в класирането.

Новакът Леганес започна добре кампанията, но сега "лос пепинерос“ са в серия от три поредни загуби. Последната от тях беше с 0:2 у дома от Атлетик Билбао в изместен двубой от програмата на Ла Лига. Леганес е с 4 точки и е на 15-та позиция.

Прогноза: Хетафе – Леганес 1:0


Атлетик Билбао – Селта Виго
Дата: 22.09.2024 г.
Час: 17:15

Амбициозният отбор на Атлетик Билбао записа втора поредна победа и общо трета до момента. В рамките на няколко дни баските се наложиха последователно като гости над Лас Палмас с 3:2 и над Леганес с 2:0. "Лъвовете“ са с 9 точки и към момента заемат 5-то място в колоната.

Селта също записа трети успех за сезона и сложи край на серията от две победни загуби. В предишния кръг галисийци се наложиха с 3:1 у дома над новака Валядолид. "Небесносините“ също имат 9 пункта са 6-ти в класирането.

Прогноза: Атлетик Билбао – Селта Виго 2:1


Бетис – Майорка
Дата: 22.09.2024 г.
Час: 22:00

Бетис започна да набира инерция и "зелено-белите“ вече имат две поредни победи. В рамките на няколко дни възпитаниците на Мануел Пелегрини се наложиха над Леганес 2:0 и Хетафе с 2:1. Севилци са 7-ми и са с 8 пункта.

Майорка записа втори успех на сметката си и първи пред собствена публика. В изместен двубой от програмата на Примера "пиратите“ сразиха с 1:0 у дома Реал Сосиедад. Играчите на Хагоба Арасате имат 8 точки и са 8-ми в таблицата.

Прогноза: Бетис – Майорка 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185