Атлетико прегази Валенсия


Н. Гавазов

Атлетико прегази Валенсия

Атлетико Мадрид спечели с3:0 домакинството си от 5-ия кръг на испанската Ла Лига срещу изпадналия в дълбока криза тим на Валенсия. Головете за победата отбелязаха Конър Галахър (39'), Антоан Гризман (54') и Хулиан Алварес (90'+4').

Успехът запази дистанцията на 4 точки на “дюшекчиите" от лидера в класирането Барселона, докато съперникът е в дъното на класирането със само едно равенство от началото на сезона. “Прилепите" бяха амбицирани в първите минути от двубоя и опитаха да наложат висока преса и центрирания в половината на домакините. Вдъхновението им се изчерпа след малко повече от 5 минути и нататък Атлетико пое инициативата, а гостите се прибраха в своята половина, търсейки изгодните моменти за контранастъпление.

При третия по-сериозен опит гостите най-накрая рухнаха и възпитаниците на Диего Симеоне поведоха. Родриго де Пол намери Конър Галахър с чудесно извеждащо подаване и британецът матира Мамардашвили.

Веднага след пропуска си гостите съжалиха, че не отбелязаха, тъй като голът можеше да запази интригата в мача. Вместо това само 120 секунди по-късно “прилепите" направиха ужасяваща грешка встрани от наказателното си, оставяйки резервата Маркос Йоренте абсолютно непокрит, а той нямаше как да не се възползва и центрира около точката за изпълнение на дузпа. Там Самуел Лино не се справи по най-добрия начин, но стори достатъчно, за да отклони топката към голмайстора Антоан Гризман, който не остави шансове на Мамардашвили.

До края гостите опитаха да направят загубата си една идея по-почитна, но Серхио Канос и Диего Лопес не проявиха необходимата точност в моментите, когато имаха възможност да стрелят. Така вместо да получат гол, момчетата на Диего Симеоне успяха да отбележат още един такъв в добавеното време на мача, когато Хулиан Алварес просто добута топката в опразнената врата на отбора на Валенсия.

“Дюшекчиите" успяха да запишат за първи път през сезона серия от последователни победи, докато “прилепите" спечелиха шампионатен мач за последно на 15-и април тази година.

  Сподели
13