Атлетико ще остави Валенсия под чертата


Н. Атанасов

Атлетико ще остави Валенсия под чертата

Атлетико МадридВаленсия
Стадион: "Сивитас Метрополитано“, Мадрид
Дата: 15.09.2024 г.
Час: 22:00

Атлетико Мадрид записа разочароващо представяне в последния сезон, в който "дюшекчиите“ постигнаха програмата "минимум“, завършвайки на 4-то място в крайното класиране и се класираха за участие в Шампионската лига, въпреки че целите винаги са били свързани с трофеи. Не беше сигурно дали и Диего Симеоне ще продължи да води столичани, но в крайна сметка легендарният аржентинец удължи договора си до 2027 г.

В първия кръг от сезона столичани трябваше на два пъти да наваксват изоставане и завършиха 2:2 на гости на Виляреал, а след това сразиха с 3:0 сензацията от миналия сезон Жирона. Впоследствие хората на Чоло Симеоне направиха малко очаквано реми за крайното 0:0 у дома срещу новака Еспаньол, а в преди паузата за националните отбори "лос колочонерос“ сразиха с 1:0 като гости коравия Атлетик Билбао и то след попадение в добавеното време.

Столичани са с 8 точки и са 3-ти в таблицата.

Бариос е контузен за домакините.

Валенсия не успя да изпълни програма минимум и последната кампания се оказа провал за "прилепите“. Играчите на Рубен Бараха бяха близо до това да се класират за участие в европейските клубни турнири, но в крайна сметка "лос че“ завършиха на 9-та позиция в подреждането. Сега валенсианци ще се опитат да надградят, макар че обстановката в клуба от "Местая“ е много напрегната и от години насам фенове и ръководство са в открита вражда.

След първите четири кръга Валенсия е само с 1 точка, която беше спечелена в последния мач на отбора за крайното 1:1 у дома с Виляреал и по този начин беше сложен край на лошия старт от три последователни поражения.

Доменех, Гая и Дуро за аут.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Валенсия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Валенсия (Рубен Бараха)
 
Мамардашвили
   
Корея
Москера
Тарега
Васкес
Гиламон
Пепелу
Лопес
Гера
Риоха
Гомес
Гризман
Кореа
Рикелме
Галахър
Коке
Лино
Йоренте
Ленгле
Витцел
Льо Норман
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Валенсия 2:0

  Сподели
23