Фабрегас подписа с Барселона


Н. Гавазов

Фабрегас подписа с Барселона

Фабрегас постави финалните щрихи по преместването си от Арсенал в Барселона, след като подписа петгодишен договор с европейските шампиони. След потвърждението по-рано, че Барса и Арсенал са постигнали първоначално споразумение за трансфера на испанския национал, Фабрегас премина два медицински прегледа днес и след това на страницата на каталунците в Twitter излезе съобщението, че полузащитникът е сложил подписа си под договора.

Сумата по трансфера е 39 милиона евро, 29 милиона от които „блауграна" ще заплати веднага, а останалите 10 по-късно. Каталунците побързаха да се застраховат и веднага сложиха на новия си играч трансферна цена от 200 милиона евро.

„Сеск подписа договора си, който го свързва с Барселона до 2016 година, а клаузата по изкупването му е 200 милиона евро", се казва на официалната страница на европейските шампиони в Twitter.

Веднага след това се появи информация и на официалният сайт на Барселона, където първият лекар на отбора Рикард Пруна обясни, че здравето на играча е блестящо и той е преминал успешно медицинските прегледи.

„Всички предприети тестове са задоволителни. Фабрегас може да се включи в заниманията на отбора веднага", цитира сайтът думите на Пруна.

По такъв начин, в тригодишният сериал под името „Трансферът на Фабрегас от Арсенал в Барселона" бе поставена точка. 24-годишният възпитаник на „блауграна" се завърна в каталунската столица, откъде през 2003 година той дойде на Острова.

  Сподели
81