Без победител между Атлетик и Атлетико


Н. Атанасов

Без победител между Атлетик и Атлетико

Атлетик Билбао – Атлетико Мадрид
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 20:00

Атлетик Билбао започва новия сезон с големи очаквания, след като завършиха 5-ти в крайното подреждане в предишната кампания. Баските спечелиха Купата на Краля и прекъснаха 40 годишна суша без значим трофей. Сега амбициите на "лъвовете“ отново са свързани с възможно най-предно класиране.

Към момента Атлетик Билбао запази ядрото от предходната кампания, но след първите два кръга северняците са без успех – 1:1 с Хетафе и поражение с 1:2 от Барселона. В междинния кръг играчите на Ернесто Валверде записаха първа победа, след като се наложиха с 1:0 у дома над Валенсия.

В момента баските имат 4 точки и са 10-ти в колоната.

Атлетико Мадрид записа разочароващо представяне в последния сезон, в който "дюшекчиите“ постигнаха програмата "минимум“, завършвайки на 4-то място в крайното класиране и се класираха за участие в Шампионската лига, въпреки че целите винаги са били свързани с трофеи. Не беше сигурно дали и Диего Симеоне ще продължи да води столичани, но в крайна сметка легендарният аржентинец удължи договора си до 2027 г.

"Лос колочонерос“ са много активни до момента на трансферния прозорец, като са похарчили над 160 млн. евро за входящи трансфери, от които само 95 бяха за нападателя на Манчестър Сити Хулиан Алварес. Другите нови са Льо Норман, Сьорлот и Галахър.

В първия кръг от сезона столичани трябваше на два пъти да наваксват изоставане и завършиха 2:2 на гости на Виляреал, а след това сразиха с 3:0 сензацията от миналия сезон Жирона. През седмицата хората на Чоло Симеоне направиха малко очаквано реми за крайното 0:0 у дома срещу новака Еспаньол.

Столичани са с 5 точки и са 4-ти в таблицата.

Прогноза: Атлетик Билбао – Атлетико Мадрид 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
32