Барселона с волева победа над Райо Валекано


Н. Гавазов

Барселона с волева победа над Райо Валекано

Барселона се наложи над Райо Валекано с 2:1 като гост на "Вайекас“ в мач от третия кръг в Ла Лига. Домакините поведоха още в 9-ата минута чрез Унай Лопес. Хорхе де Фрутос проби отдясно и сви топката за Унай Лопес, който стреля с първото си докосване и реализира, за да даде аванс на своя тим.

Каталунците обаче стигнаха до пълен обрат през второто полувреме.

Барселона успя да изравни резултата, след като в 60-та минута Педри комбинира с Рафиня, след което стреля от точката за изпълнение на дузпа, за да матира Дани Карденас.

В 71-вата минута топката стигна до Роберт Левандовски след спасяване на Дани Карденас. Нападателят на Барселона шутира от малък ъгъл и преодоля стража на Райо Валекано. Попадението му обаче не бе зачетено след преразглеждане на ситуацията с ВАР заради нарушение на Жул Кунде в хода на атаката.

Барселона стигна до пълния обрат в 82-рата минута, когато Ламин Ямал  проби отдясно и навлезе в наказателното поле на домакините, след което върна топката назад зад себе си за Дани Олмо. Новото попълнение на каталунците си нагласи топката и с второто си докосване стреля в левия ъгъл на вратата, за да реализира още в дебюта си за Барселона.

 Каталунците вече са 9 точки, като са единственият отбор с пълен точков актив от началото на сезона в Ла Лига. Райо Валекано пък е на 8-о място във временното класиране с 4 точки.

  Сподели
53