Атлетико ще излъже Жирона


Н. Атанасов

Атлетико ще излъже Жирона

Атлетико Мадрид – Жирона
Стадион: "Сивитас Метрополитано“, Мадрид
Дата: 25.08.2024 г.
Час: 22:30

Атлетико Мадрид записа разочароващо представяне в последния сезон, в който "дюшекчиите“ постигнаха програмата "минимум“, завършвайки на 4-то място в крайното класиране и се класираха за участие в Шампионската лига, въпреки че целите винаги са били свързани с трофеи. Не беше сигурно дали и Диего Симеоне ще продължи да води столичани, но в крайна сметка легендарният аржентинец удължи договора си до 2027 г.

"Лос колочонерос“ са много активни до момента на трансферния прозорец, като са похарчили над 160 млн. евро за входящи трансфери, от които само 95 бяха за нападателя на Манчестър Сити Хулиан Алварес. Другите нови са Льо Норман, Сьорлот и Галахър.

Мората, Феликс, Союнчу, Савич, Паулища и Саул пък напуснаха. Депай също е пред раздяла с Атлети.

В първия кръг от сезона столичани трябваше на два пъти да наваксват изоставане и завършиха 2:2 на гости на Виляреал.

Жирона беше абсолютната сензация на сезон 2023/24 в Примера. Отборът от едноименния каталунски град завърши на 3-то място в крайното класиране и си гарантира историческо участие в груповата фаза на Шампионската лига. Силните изяви на футболистите на Жирона не останаха незабелязани от водещи европейски отбори и до момента с клуба се разделиха може би най-силните футболисти в лицето на Добвик и Гарсия, които поеха към Рома и Байер Леверкузен.

Мнозина очакват да има спад в изявите на водения от Мичел клуб, който едва ли ще може да смогне на интензивното темпо между Примера и Шампионската лига.

В първия ден от кампанията Жирона завърши 1:1 на гости на Бетис.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Жирона 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
19