Левандовски помогна на Барса за обрат срещу Валенсия


FUTBOL-TV

Левандовски помогна на Барса за обрат срещу Валенсия

Барселона се наложи над Валенсия с 2:1 като гост на "Местая“ в първия двубой на двата тима за новия сезон в Ла Лига. Двубоят бе дебют за Ханзи Флик като треньор на Барселона. 

Валенсия поведе в резултата в 44-ата минута, когато Жул Кунде позволи на Диего Лопес да центрира в пеналтерията, а там Уго Дуро бе оставен непокрит и с глава не остави шанс на Марк-Андре тер Стеген да отрази.

В добавеното време на първото полувреме Марк Касадо пое подаване в наказателното поле и намери пространство за удар, преди да стреля по трева към целта, но един от защитниците блокира топката. В петата минута на продължението Роберт Левандовски получи чудесен пас от Ламин Ямал в наказателното поле и реагира бързо, като без проблеми вкара топката в мрежата - 1:1.

Тимът на Флик започна много силно второто полувреме. Секунди след подновяването на играта Ямал пропусна идеална възможност да се разпише, след като Рафиня великолепно му свали топката в наказателното поле. Малко след това бразилецът бе съборен в наказателното поле от Москера и съдията отсъди дузпа, а Левандовски не сбърка от бялата точка.

"Прилепите“ вече започваха да се задъхват и не успяваха да създадат ново чисто голово положение, чрез което да вземат поне точка от двубоя.

Момчетата на Ханзи Флик завършиха мача с видимо превъзходство във всяко едно отношение (16:6 удара, от които 6:2 точни) и 64% притежание на топката.

  Сподели
40