Флик: Доволен съм от състава, който имаме


Н. Гавазов

Флик: Доволен съм от състава, който имаме

Старши-треньорът на Барселона Ханс-Дитер Флик разговаря с журналисти преди мача с Валенсия от първия кръг на Примера дивисион.

"Нивото на нашия отбор е много високо във всяко отношение. Във футбола всичко се определя от това дали печелиш или губиш. Затова се готвим конкретно за всеки мач. Доволен съм от подбора на играчите, които имаме. Вярвам в клуба и съм доволен от това, което отборът вече показа. Когато се завърнат контузените играчи, аз съм уверен, че ще бъдем много силен отбор. Няма определена дата за възстановяването на Френки де Йонг и Ансу Фати, но има индикации, че са на правилния път.

Наистина очакваме с нетърпение дебюта във Валенсия. Знаем, че там има специална атмосфера. Ние с моя екип сме нови в Ла Лига и сме много развълнувани. Ще бъде трудно, защото Валенсия играе добре, с 4-4-2 и залага на директния футбол.

Не искам да говоря много за единадесетте, никога не го правя. Няма извинения за двубоя срещу Монако за трофея "Жоан Гампер", ние го приемаме. Отборът беше малко уморен, защото тренирахме много здраво. Това беше мач, който не дойде в най-добрия момент, защото ако спечелиш, имаш увереност, но ние възстановихме енергията си", заяви Ханзи Флик.

Дали ще играят Ламин Ямал,чийто баща е в болница, след като бе намушкан на паркинг, възстановеният от тежка травма Педри и новото попълнение Дани Олмо?

"Ламин Ямал може да играе. За Педри ще решим утре, може би за второто полувреме ще може да ни помогне. Дани Олмо все още не е опция за утре, защото той пристигна наскоро и има малко тренировки. Първо той трябва да тренира, за да може да ни помогне", категоричен бе германецът.

Флик говори и за Тиаго Алкантара, който си тръгна само месец, след като се присъедини към щаба му.

"Имаме отлични отношения от времето, когато той игра в Мюнхен. Обадихме се един на друг, когато той завърши кариерата си и му казах, че ще бъде отличен треньор. Той помогна на отбора и е страхотен човек. Сега той си тръгва, но не знам дали се върне", заяви наставникът на Барса.

  Сподели
32