Алварес говори за преминаването си в Атлетико Мадрид


Н. Гавазов

 Алварес говори за преминаването си в Атлетико Мадрид

24-годишният нападател на аржентинския национален отбор Хулиан Алварес говори за преминаването си от Манчестър Сити в Атлетико Мадрид.

"Много съм щастлив, много се вълнувам, че съм тук, как ме приеха в града, в клуба. Така че имам големи очаквания от това място. След преминаването ми имаше много съобщения, много подкрепа от фенове. Сега трябва да се доказвам на терена. Ще направя всичко възможно, за да намеря най-добрата версия на себе си като футболист, за да помогна на отбора да печели и да изведе Атлетико Мадрид на първо място навсякъде.

Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха. Ако има нещо, което мога да обещая, то е, че винаги ще давам най-доброто от себе си и ще правя всичко възможно на терена, за да помогна на отбора да спечели“, заяви Алварес, цитиран от Atletico Universe в социалната мрежа X (бивш Twitter ).

По-рано бе съобщено, че трансферът на 24-годишния нападател е струвал на мадридския тим 75 милиона евро + 20 милиона евро. Аржентинецът подписа договор до юли 2030 година.

През миналия сезон 24-годишният нападател взе участие в 54 мача на Манчестър Сити във всички турнири, в които отбеляза 19 гола и 13 асистенции. Според информация, предоставена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 90 милиона евро.

  Сподели
31