Барса взе първото Ел Класико за сезона


FUTBOL-TV

Барса взе първото Ел Класико за сезона

Барселона постигна победа с 2:1 над големия си съперника - Реал Мадрид в първото за сезона издание на Ел Класико. Макар да бе контролен, мачът в Ийст Ръдърфорд предизвика голям интерес, а двата тима се постараха да оправдаят очакванията.

Двата отбора разчитаха на голяма част от своите млади футболисти, които получиха шанса да играят в Ел Класико, макар и то да бе в приятелски мач.

Барселона успя да поведе в 42-рата минута, когато Роберт Левадовски бе адресатът на центриране на втора греда в наказателното поле на Реал Мадрид и с едно докосване свали към Пау Виктор, който не пропусна да се разпише в опразнената врата.

В 51-ата минута Куртоа отрази нов опасен удар на Пау Виктор, но нямаше какво да стори малко по-късно, когато 22-годишният нападател засече перфектно центриране на Алекс Вайе и удвои преднината на Барса.

Атаките на Реал Мадрид станаха по-опасни след появата на Винисиус Жуниор в 57-ата минута. Бразилецът веднага започна да притеснява бранителите на Барселона.

В 82-рата минута Реал Мадрид върна интригата, след като Арда Гюлер центрира на втора греда, където забравеният от защитата на Барселона Нико  Пас плонжира и засече с глава, изпращайки топката точно под напречната греда.

  Сподели
74