Анчелоти намекна къде ще бъде позицията на Мбапе


Н. Гавазов

Анчелоти намекна къде ще бъде позицията на Мбапе

Старши -треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти, в отговор на въпроса, че новодошлият в Кралския клуб Килиан Мбапе се чувства по-удобно да играе на левия фланг на атаката, намекна, че французинът може да бъде използван на всяка позиция в атаката.

"Ако ме попитате къде е играл Винисиус миналия сезон, трудно е да се каже. Не е играл като ляво крило. Понякога играеше отляво, понякога в средата. Белингам понякога играеше отляво, понякога от средата, понякога отдясно. Родриго започна повечето мачове отдясно, но понякога по време на мач го виждам да играе отляво ( смее се ). Важно е да имаме такъв вид мобилност“, заяви Анчелоти в интервю с бившия полузащитник на Челси Джон Оби Микел.

На 3 юни Мбапе официално стана играч на Реал Мадрид. След това в медиите се появи информация, че заплатата на френския нападател ще бъде 30 милиона евро на година плюс бонуси за отбелязани голове. Договорът на Мбапе включва и обезщетение от 1 милиард евро. Последният клуб на Килиан беше френският ПСЖ. През миналия сезон 25-годишният нападател изигра 48 мача във всички турнири, вкара 44 гола и направи 10 асистенции.

  Сподели
41