Барса намери алтернатива на Нико Уилямс


Н. Гавазов

Барса намери алтернатива на Нико Уилямс

Барселона обмисля да привлече нападателя на Хъл Сити Джейдън Филоген по време на трансферния прозорец това лято.

22-годишният футболист премина през младежката система на Астън Вила, напредвайки до ниво на първия отбор през 2021 г., но записа само шест срещи за възрастните преди да продължи напред.

Филоген прекара време под наем както в Стоук Сити, така и в Кардиф Сити по време на престоя си във Вила, но се присъедини към Хъл за постоянно през трансферния прозорец миналото лято.

Нападателят бе в силна форма за "тигрите" по време на кампанията 2023-24, отбелязвайки 12 гола и регистрирайки шест асистенции в 32 участия в Чемпиъншип.

Филоген има договор с Хъл до юни 2026 г., с опция за още 12 месеца, но около бъдещето му имаше спекулации по време на ранните етапи на летния трансферен прозорец.

Според Relevo , Барселона гледа на Филоген като на алтернатива на Нико Уилямс, ако трансферът на нападателя на Атлетик Билбао се окаже твърде скъп това лято.

Смята се, че Уилямс предпочита преминаване на "Камп Ноу" пред всеки друг клуб, като Ливърпул и Арсенал се казва, че са сред отборите от Висшата лига, които искат неговия подпис.

Смята се, че 21-годишният футболист има освобождаваща клауза от около 55 милиона евро (47 милиона паунда) в сделката си с Атлетик, която може да се окаже трудно за Барселона да изпълни поради проблемите си извън терена.

Твърди се, че Филоген се разглежда от Барселона като истинска алтернатива, като се смята, че вече са се състояли дискусии между двата клуба.

Докладът твърди, че Рафиня може да напусне това лято, което би поставило отбора на Ханси Флик на пазара за поне един нападател.

Би било голяма история, ако Филоген напусне Хъл в посока Барселона, но той наистина се наслади на силна кампания 2023-24, достигайки до 12 гола и шест асистенции в Чемпиъншип.

Това не е забележителен трансфер, който феновете на Барселона биха имали предвид, особено ако Рафиня напусне, като бразилецът е в силна форма през миналия сезон.

Способността на Филоген да действа както отдясно, така и отляво на предна тройка вероятно ще го направи още по-привлекателно предложение за Барселона.

Нападателят също така със сигурност би бил по-евтин от някои от другите им цели в последната третина, включително Уилямс, а проблемите на клуба извън терена ще ги ограничат отново това лято.

Формата на Филоген към края на миналия сезон бе особено впечатляваща, като отбеляза четири гола в последните си седем участия в Чемпиъншип през кампанията.

  Сподели
251