Реал Мадрид плати 4.5 млн. на Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Реал Мадрид плати 4.5 млн. на Борусия Дортмунд

Реал Мадрид ще плати 4.5 милиона евро на Борусия Дортмунд през следващите дни като част от споразумението им с Джуд Белингам .

Лос Бланкос осигуриха победа с 2-0 над отбора от Бундеслигата във финала на Шампионска лига на УЕФА през 2024 г. на стадион "Уембли".

Дортмунд бяха принудени да платят за пропуснатите си шансове през съботната вечер, но сега ще получат финансова инжекция от Мадрид.

Реал Мадрид ще прибере около 20 милиона евро като награда за коронясването си като европейски шампион, но това активира клауза за Белингам.

Белингам се присъедини към Лос Бланкос в сделка за 103 милиона евро от Дортмунд миналото лято, като английският национал се наслади на невероятен първи сезон в испанската столица.

Според най-новото от германското издание Bild , Реал Мадрид вече е платил клауза от 5 милиона евро, тъй като Белингам спечели титлата в Ла Лига .

Славата във финала на Шампионска лига означава, че е постигната друга променлива, като общата сделка може да достигне 134 милиона евро през следващите години.

  Сподели
218