Трансферната сага със Фабрегас продължава


Н. Гавазов

Трансферната сага със Фабрегас продължава

Очаква се Барселона да поднови офертата си за капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, след като Пеп Гуардиола призна, че в момента му липсва само един играч. Ккато е известно, европейският клубен шампион преследва от две години испанският национал, който също изрази своето желание да се завърне към клуба от своето детство. Лондончани вече отхвърлиха една оферта от 26 милиона паунда от Барселона за Фабрегас това лято, а председателят на английския гранд Питър Хил-Ууд заяви, че друга оферта също е била отклонена.

Смята се, че „артилеристите" искат за полузащитника 40 милиона паунда и следващото предложение на Барселона се очаква да бъде за 27 милиона - цифра, която е малко вероятно да изкуши „артилеристите".

От друга страна, каталунците подписаха вече с Алексис Санчес през юли и Гуардиола е твърдо решен да завърши сделката с Фабрегас.

„Остава ни само да привлечем един играч и всички знаят кой е той", цитира Telegraph думите на старши-треньора на Барселона.

Евентуалната загуба на капитана ще дойде като горчив хап за феновете на „артилеристите", които през уикенда освиркваха своите за равенството им 1:1 с Ню Йорк Ред Булс. Друга причина за разочарование на привържениците на лондончани е неуспехът на Венгер на трансферния пазар, който въпреки интереса към Хуан Мата, Фил Ягиелка и Крис Самба, така и не успя да докара на „Емирейтс" някой от тримата.

 

  Сподели
117